Clubvisie
Missie

Het promoten van de zaal- en beachvolleybal in onze regio door onze kwaliteitsvolle opleiding.
We streven ernaar elk individu naar een zo hoog mogelijk niveau te tillen. Dit alles binnen een aangename en familiale sfeer met een goede teamgeest.

Visie
 1. KVC Genk streeft ernaar een kwaliteitsvolle clubwerking aan te bieden voor alle leden.
  1. Tot en met de U15 krijgt iedereen krijgt zijn of /haar speelkansen in de competitie en dit al naar gelang inzet en aanwezigheid op de trainingen en wedstrijden.
   Vanaf de U17 wordt er hoofdzakelijk  resultaat-gericht gespeeld.
  2. Voor de bekercompetitie maakt de trainer een interne selectieploeg en wordt er in alle leeftijdscategorieën vooral resultaat-gericht gespeeld.
  3. De club trekt haar trainers op een selectieve manier aan. Onze trainers zijn verplicht regelmatig interne en externe bijscholingen te volgen.
  4. De technische coördinator en de jeugdcoördinator hebben de taak en de bevoegdheid om jeugdspelers op te volgen, en dit tot en met divisiereeksten.
  5. Opbouw van de senioren ploegen:
   1. Provinciale reeksen Dames en Heren:
    In de mate van het mogelijke heeft eigen jeugd altijd voorrang op externe spelers of speelsters. Op deze manier proberen we met een natuurlijke doorstroming een zo hoog mogelijk niveau te bereiken.
   2. Nationale reeks Heren:
    In deze reeksen willen we vooral spelen met Genkse spelers of met spelers uit direct omliggende gemeenten.
    Promotie is zeker een streefdoel maar is geen must.
   3. Liga Heren:
    Ons doel is om in onze hoogste reeks, voor zover dat het mogelijk is, voornamelijk met Genkse en Limburgse spelers te spelen. Het behoud moet echter elk jaar kunnen verzekerd worden.
  6. Alcoholmisbruik en/of doping horen absoluut niet thuis in onze club! Bij overtreding volgt een onmiddellijke uitsluiting en dit zonder enige vorm van verhaal of compensatie.

 2. Wij willen deze kwaliteitsvolle clubwerking bereiken binnen een aangename familiale sfeer.
  1. Voor een goede communicatie en eventuele misbegrijpen te voorkomen, verkiezen wij de Nederlandse taal als voertaal.
  2. Wij ijveren voor een optimale connectie en samenwerking tussen de verschillende jeugd- en seniorenteams. Deze samenwerking moet op een spontane en motiverende manier plaatsvinden, zowel op als naast het veld.
  3. Het bestuur ziet er op toe dat onze vereniging geen bedrijf wordt. Alles moet familiaal en aangenaam blijven.
  4. Het bestuur apprecieert het ten zeerste als er,om de familiale sfeer nog completer te maken, binnen en vanuit de teams externe activiteiten georganiseerd worden door ouders, spelers/speelsters of trainers. Spontane hulp binnen de club is steeds welkom.

 3. Een goede teamgeest is ons belangrijkste doel.
  1. De trainer ziet erop toe dat het hele team en alle supporters steeds positief blijven supporteren, ook na discussies of oplopende emoties.
   Negatieve of afbrekende kritiek is uit den boze zodat het positieve imago van de club hoog gehouden wordt. Problemen worden binnenskamers uitgepraat.
  2. Voor een goede teamgeest is het noodzakelijk dat iedereen 100% geëngageerd is en zich volledig inzet op elke activiteit van het team.
  3. Het bestuur zorgt ervoor dat de teamgeest blijft bestaan door de juiste mensen op de juiste plaats te zetten en zo nodig in te grijpen op het juiste ogenblik.
  4. Volleybal is een teamsport waarbij we niet alleen samen winnen maar ook samen verliezen.
  5. Iedereen gedraagt zich naar de normen zoals beschreven in het huishoudelijk reglement.

 4. Onze accommodatie is onze trots!
  1. Om de familiale sfeer te behouden, willen we niet uitwijken naar een externe zaal. Wanneer de EURASSURhal volledig met onze eigen teams bezit is zijn we genoodzaakt een ledenstop in te lassen.
  2. Elk lid is verplicht mee te werken aan een propere zaal.
  3. Vanaf volgend seizoen (mei 2016) gaan we ook een volledig beach-programma uitwerken voor zowel jeugd- als senioren- en recreatieteams.
  4. Ons lokaal "De Passeur" moet een gezellige en sfeervolle plaats zijn waar spelers, supporters en sympathisanten kunnen napraten en feesten. Buitensporig agressief gedrag door drank en/of drugs wordt ook hier niet getolereerd.
  5. In de sporthallen wordt er, waar ook, niet meer gerookt! Wees matig met alcoholverbruik na de trainingen of wedstrijden, geen verbruik van dranken in de kleedkamers.
   Indien er buiten de sporthal gerookt wordt, wordt dit gedaan buiten het gezichtsveld van andere (jeugd)speler(s) en ouders (niet aan de ingang van "de Passeur" !)