loading ... Loading please wait ...

{{day.date | date:'EEEE, d MMMM yyyy' }}

Reeks Uur Thuis Bezoekers Uitslag Sets
{{result.time}} {{result.home}} {{result.away}} {{result.result}} {{(result.sets != null && (result.sets).length>1) ? result.sets : result.location}}

zaterdag 22 november 2014
Heren Liga B

KVCR WARA Genk A - VC Global Wineries Kapellen

Uitslag : 1-3 (23/25 - 21/25 - 25/22 - 21/25)

Veaudeville of Volleybal in de Eurassurhal ?
Scheidsrechter in een hoofdrol zorgt met een kaartenfestival voor een draak van een wedstrijd!!!!

Wedstrijdverloop: Tot net voor de toss moest uitgekeken worden of Michiel Thijs (libero: cyste weggehaald onder de schouder) en Roel Van Dyck (ontsteking arm) effectief konden spelen.

KVCR Wara Genk moet in de eerste set onmiddellijk tegen een 0/4 opening aankijken. Maar onder geestdrift van vooral Nardy Van Esser en Brecht Campforts vecht Wara Genk terug tot 7/7. De thuisploeg neemt dan het voortouw en kan een 2-punten vast houden. Dan start bij een 21/19 stand de persiflage op de cursus scheidsrechter! Geel voor bezoekend setter Sophie voor een gedragen bal. Iedereen in de zaal kijkt op, waarom ??? Van Den Bosch maakt van de ontstane opschudding gebruik om vanuit het midden terug te vechten. Bij Wara Genk zorgen de opslagmissers dat de bezoekers weer langszij kunnen komen waarbij vooral Mathias Coeck zich in de kijker speelt. VC Kapellen haalt dan ook de eerste set binnen.

In de tweede set zorgen de bezoekers via een goed georganiseerd blok voor een kloof en lopen van 5/5 naar 6/10. Opnieuw toont de scheidsrechter zijn "kunnen" en fluit de Genkse setter tweemaal af voor een gedragen bal die enkel hij ziet ??? Van Esser en Campforts vechten nog terug naar 12/14 en 15/17 maar bij de bezoekers schakelen Van Dyck en Coeck een versnelling hoger en middenman Van Den Bosch haalt de set binnen met 21/25.

Met Koen Thijs aan de service en Roel Van Dyck in plaats van Kristof Hoho start Wara Genk aan de derde set. En dan krijgen we een ongezien staaltje van onbegrijpelijke scheidsrechterlijke beslissingen. We starten de derde set met 6 balwisselingen als gevolg van VIJF maal een beslissing van gedragen of dubbele pas ??? Iedereen op het veld en ernaast kijkt naar elkaar en weet niet wat ze zien !!! Bij 7/7 wordt opnieuw een pas naar Campforts afgefloten als dubbele toets. Brecht Campforts grijpt zich bij de haren en krijgt een RODE kaart (volgens de SR een onsportief gedrag ???). Iedereen langs de kant voor de technische time out. Bij het betreden van het veld krijgt Brecht Campforts GEEL EN ROOD !!! Begrijpe wie kan ?? Ongeloof ook bij de bezoekers !! Met Mulders in de ploeg blijft Wara Genk zich tonen. Het scheidsrechterlijk duo toont zich opnieuw tot 2x onbekwaam om een beslissing te nemen en moet dan maar noodgedwongen de beide duimen in de lucht steken. Van Esser en Vanden Eynde houden Genk recht. Bij 18/16 valt Hansen uit met een handkwetsuur en wordt vervangen door Bart Tilkin die Wara Genk naar setwinst leidt: 25/22.

KVCR Genk blijft geloven in de wedstrijd en blijft de 4e set kampen via side outs. Beide ploegen zijn aan elkaar gelijk tot 19/19. Bij 19/20 wordt een aanval van Van Esser die ruim binnen valt (zelf met bevestiging van de bezoekende coach) onterecht afgefloten. Als extra nog een RODE kaart voor coach Van Zundert omdat hij vanop de zijlijn zijn ongeloof aantoont. De Eurassurhal staat voor de tweede keer op zijn kop terwijl een ervaren Kapellen van de situatie gebruik maakt om de wedstrijd binnen te halen.