loading ... Loading please wait ...

{{day.date | date:'EEEE, d MMMM yyyy' }}

Reeks Uur Thuis Bezoekers Uitslag Sets
{{result.time}} {{result.home}} {{result.away}} {{result.result}} {{(result.sets != null && (result.sets).length>1) ? result.sets : result.location}}

zaterdag 8 november 2014
Heren Liga B

KVCR WARA Genk A - Avoc Achel

Uitslag : 0-3 (22/25 - 19/25 - 22/25)

Opstelling KVCR Wara Genk A
:  Bjorn Hilven, Kristof Hoho, Daan Van den Eynde, Brecht Campforts, Maarten Hansen, Roel Van Dijck
Libero: Michiel Thijs
Kwamen in: Wim Schrijvers, Nardy Van Esser, Roel Mulders

Opstelling Avoc Achel
: Wouter Verhees, Kristof Proost, Koen Bauweraerts, Dries Ilsbroux, Thom van den Heuvel, Finn Frielink
Libero: Bart de Ren
Kwamen in: Ive Gofflo, Martijn Engels

Wedstrijdverloop:
Een gretig Avoc Achel wint verdiend de Limburgse derby.
Tot 14/12 kon Wara Genk, vooral via Campforts en Hoho, de bezoekers uit Achel op achterstand houden. Van den Heuvel aan het net forceerde naar 15/18. Via Hansen en Campforts kwam de thuisploeg nog terug naar 20/19 maar dan sputterde de Genkse receptie even en Ilsbroux en Frielink zorgden voor een 21/23. Van den Heuvel domineerde naar 22/24 en 22/25.
KVCR Wara Genk trachtte in de tweede set onmiddellijk de kloof 7/3 verder uit te diepen maar opnieuw van den Heuvel en Ilsbroux (aan de opslag) brachten de bezoekers weer langszij. Met 2 bloks van Hilven op Bauweraerts leek Genk bij 10/7 terug in de wedstrijd te komen, maar opnieuw Ilsbroux en Frielink zorgden voor de ommekeer. Thuispeler Van Dyck zat in de blokgreep en werd gewisseld met Nardy Van Esser die de thuisploeg terug naar 15/16 bracht. Bij de bezoekers bleven van den Heuvel en Co gretig combineren en gaven zo een 3-puntenkloof bij 16/19 niet meer uit handen.
In de derde set met Schrijvers aan de pas en Van Esser in plaats van Van Dyck moest Genk onmiddellijk de wet van de gedrevenheid ondervinden. Avoc Achel combineerde vlot naar 11/15 en 15/18. Hansen zorgde nog voor enig weerwerk op de opslaglijn en bracht de thuisploeg nog terug tot 18/18 doch van den Heuvel mende de bezoekers naar 19/22 en 22/25.

Zie ook het verslag in "Het Nieuwsblad / Sportwereld" van 10 november 2014

Het Nieuwsblad - 10/11/2014